Zes kanshebbers voor Woutertje Pieterse Prijs

Zes kanshebbers voor Woutertje Pieterse Prijs

Vanavond zijn in het radioprogramma Kunststof de zes kanshebbers voor de 33e Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt: drie jeugdromans, een dichtbundel, een informatief boek en een prentenboek.

De zes genomineerden zijn:

- Bizar, Sjoerd Kuyper (Hoogland & Van Klaveren)
- Brons, Linda Dielemans en Sanne te Loo (Fontaine Uitgevers)
- Flin of de verloren liefde van een eenhoorn, Henry Lloyd en Laurens Rawie (Querido)
- IJzerkop, Jean-Claude van Rijckeghem (Querido)
- Uit elkaar, Bette Westera en Sylvia Weve (Gottmer)
- Zwerveling, Peter Van den Ende (Querido)

In een filmpje vertellen de juryleden, tegen de achtergrond van een boekenkast, bij elke genomineerde titel waarom die de moeite waard is. Interessanter zou natuurlijk zijn om te horen waarom ze nou net deze uit een totaal van 150 boeken hebben gekozen. En bijvoorbeeld niet Het werkstuk van Simon van der Geest, waarvan drie exemplaren prominent in de boekenkast prijken. Of Wat je moet doen als je over een neushoorn struikelt van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Die dichtbundel is welbeschouwd origineler dan Uit elkaar, waarin Bette Westera en Sylvia Weve, met alle respect en waardering, hetzelfde mooie kunstje beoefenen als ze eerder deden in Doodgewoon (in 2015 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs).  

Maar wellicht is originaliteit wel helemaal niet het criterium. Wat dan wel horen we mogelijk op 9 april als de winnaar bekend wordt gemaakt.